Lubisz to

sobota, 30 listopada 2019

Surówka kapuściano paprykowa

Bardzo pyszna surówka, którą szybko możemy przygotować.


--


Skład: mała główka kapusty, 3 papryki w różnych kolorach, 5 łyżek oleju, sól pieprz, zioła.


Kapustę obieramy ze zbędnych liści i ucieramy na grubych oczkach  tarki.


--


Paprykę myjemy w zimnej wodzie, kroimy na części i ucieramy lub drobno kroimy.


Przygotowane, utarte, pokrojone, posiekane warzywa ...umieszczamy w misce przyprawiając
 do smaku solą, pieprzem i ziołami (opcjonalnie jeszcze łyżką octu jabłkowego, 1 małą płaską
 łyżeczką  cukru) dodajemy olej i koniecznie schładzamy w lodówce +6/+8 st.C min 1 h. 


--


--


--


--


Można oczywiście nie układać warstwowo ...wymieszana też jest dobra.


Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz