Karkówka z piekarnika, soczyste kotlety na smaczny obiad.
--
--
Kapustę ucieramy na tarce lub szatkujemy.Umytą i osuszoną karkówkę przyprawiamy solą i po
2-3 min. jak mięso się "spoci" dodajemy pozostałe przyprawy wg uznania z chili lub bez
zależy kto będzie jadł, dla dzieci oczywiście bez chili.
Potem mięso nacinamy do ~połowy grubości i wkładamy do naczynia, na wcześniej ułożonej
kapuście.Dodajemy tłuszcz. Chowamy do lodówki lub nie, ja np. chciałem upiec dopiero na wieczór.
Pieczemy 1 h w 200 st. C , jeżeli mięsa mamy 1,5 kg wówczas 1,5 h.
--
Po upieczeniu chwilę czekamy ~10-15 min. wyjmujemy i kroimy na porcje.
Serwujemy gorące na wcześniej ułożonej pieczonej kapuście.
Smacznego !
Pycha jutro zrobię na obiad
OdpowiedzUsuń