Lubisz to

sobota, 2 listopada 2019

Schab paprykowy

Soczysty schab w grubych plastrach, upieczony na cebuli, przełożony papryką i czosnkiem.


--


Skład: schab~ 1,5 kg, 5 cebul, 3x pół papryki kolorowej, 1/3 kostki smalcu ~70 g, czubata
łyżeczka soli, czosnek, łyżka przyprawy do mięsa lub pieprz/papryka/chili albo cayenne.


Schab kroimy w grube plastry, solimy i przyprawiamy.


Pozostałe składniki przygotowujemy, tak jak widać na fotkach...obieramy, kroimy.


Smalcem natłuszczamy naczynie żaroodporne i układamy cebulę.


Następnie układamy pokrojone mięso przekładając papryką i czosnkiem.


Pieczemy 60 minut w 200 st.C


Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz