Lubisz to

piątek, 15 listopada 2019

Surówka expresowa z kapusty

Smaczna i bardzo prosta w wykonaniu surówka z białej kapusty. 


Idealna surówka, którą możemy podać do obiadu, na kolację czy zabrać do pracy.
Przygotowanie zajmuje chwilę, przepis super łatwy dla każdego kto tylko zechce.


Pół główki kapusty ok. 1 kg ucieramy na grubych oczkach tarki, do szklanki nalewamy
 5 łyżek dobrego oleju, łyżkę octu jabłkowego ,  łyżeczkę cukru i po ~płaskiej łyżeczce soli i
 pieprzu, wszystko porządnie mieszamy łyżeczką żeby potem polać naszą kapustę .



Pęczek szczypiorku drobno kroimy i dorzucamy do kapusty. 
Następnie polewamy "miksturą" ze szklanki i dokładnie mieszamy.


Surówka jest gotowa, można przełożyć do lodówki lub od razu zajadać.
Opcjonalnie można dodać swoje ulubione przyprawy lub inne dodatki.


Smacznego !!!

1 komentarz: