Smaczna i bardzo prosta w wykonaniu surówka z białej kapusty.
Idealna surówka, którą możemy podać do obiadu, na kolację czy zabrać do pracy.
Przygotowanie zajmuje chwilę, przepis super łatwy dla każdego kto tylko zechce.
Pół główki kapusty ok. 1 kg ucieramy na grubych oczkach tarki, do szklanki nalewamy
5 łyżek dobrego oleju, łyżkę octu jabłkowego , łyżeczkę cukru i po ~płaskiej łyżeczce soli i
pieprzu, wszystko porządnie mieszamy łyżeczką żeby potem polać naszą kapustę .
Pęczek szczypiorku drobno kroimy i dorzucamy do kapusty.
Następnie polewamy "miksturą" ze szklanki i dokładnie mieszamy.
Surówka jest gotowa, można przełożyć do lodówki lub od razu zajadać.
Opcjonalnie można dodać swoje ulubione przyprawy lub inne dodatki.
Smacznego !!!
Napewno zrobie i spróbuje
OdpowiedzUsuń