Surówka z kapusty... w dwóch wersjach: z olejem lub z majonezem.
--
Skład: kapusta 1 kg, pęczek koperku, 1 cebula, 1 por, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta,
majonez 4-5 łyżek, olej 3-5 łyzek, 2 łyzki octu, sól i pieprz do smaku wg swoich upodobań.
Warzywa po prostu dzielimy na pół i przygotowujemy surówki na dwa sposoby.
Do wersji z olejem szatkujemy kapustę, a do majonezowej ucieramy na tarce.
Pozostałe warzywa kroimy wg uznania(kostka,paski,...) i potem łączymy razem,
doprawiamy, mieszamy i przekładamy do misek, potem schładzamy w lodówce.
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Serwujemy dobrze schłodzone, praktycznie do każdego posiłku.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz