Lubisz to

sobota, 23 listopada 2019

Surówka kapuściana

Surówka z kapusty... w dwóch wersjach: z olejem lub z majonezem.


--


 Skład: kapusta 1 kg, pęczek koperku, 1 cebula, 1 por, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta,
majonez 4-5 łyżek, olej 3-5 łyzek, 2 łyzki octu, sól i pieprz do smaku wg swoich upodobań.


Warzywa po prostu dzielimy na pół i przygotowujemy surówki na dwa sposoby.
Do wersji z olejem szatkujemy kapustę, a do majonezowej ucieramy na tarce.
Pozostałe warzywa kroimy wg uznania(kostka,paski,...) i potem łączymy razem,
doprawiamy, mieszamy i przekładamy do misek, potem schładzamy w lodówce.


--


--


--


--


--


--


--


--


--


Serwujemy dobrze schłodzone, praktycznie do każdego posiłku.


Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz